Beste ouders / verzorgers,
 
 
Hoppie Zorg wil u graag, indien hier aanleiding voor is, informeren over hoe wij omgaan met de effecten van het Coronavirus. Het beleid van het  RIVM en de  Rijksoverheid is hierin voor ons leidend.
 
Het  RIVM heeft op maandag 9 maart het volgende bericht laten uitgaan.
 
Goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Die algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er komt nu een nieuwe maatregel bij. Sinds maandagavond 9 maart 2020 wordt ook opgeroepen om geen handen meer te schudden.
 
Sinds vrijdag 6 maart gelden voor inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt ze gevraagd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Ze kunnen contact met de huisarts opnemen als de klachten erger worden. Deze oproep blijft de komende zeven dagen gelden, tot en met maandag 16 maart.
 
Voor inwoners van de rest van Nederland blijft de oproep gelden om thuis te blijven bij verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius, wanneer je contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus of wanneer je in een gebied bent geweest waar veel patiënten zijn met het nieuwe coronavirus. Bij milde klachten hoeft de huisarts niet gebeld te worden, omdat het een gewone verkoudheid kan zijn. Het advies is om thuis uit te zieken en te zorgen dat je anderen niet besmet. Als de klachten erger worden, neem dan telefonisch contact op met de huisarts.
 
 
Beleid Hoppie Zorg
 
Onze dienstverlening gaat gewoon door!
Zoals gezegd is het beleid van de Rijksoverheid en het RIVM voor ons leidend. Wij volgen dit beleid op de voet. Dus handen schudden doen we niet meer. Daarvoor vragen wij begrip.
Hoppie Zorg doet een beroep op het gezonde verstand van ouders / verzorgers: blijf kalm en neem maatregelen in acht.
Ouders / verzorgers en verwijzers kunnen voor de laatste informatie terecht op de website van Hoppie Zorg. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.
Published On: maart 10th, 2020 / Categories: Nieuws /

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

    Door u aan te melden gaat u akkoord met ons privacy statement.