Praktische thuisondersteuning

In combinatie met ander zorgaanbod biedt Hoppie Zorg ook opvoedondersteuning voor ouders/verzorgers thuis aan.

Praktische thuisondersteuning

Praktische thuisondersteuning, ook wel ouderondersteuning genoemd, is laagdrempelige zorg voor ouders gericht op het ondersteunen bij de overgang van de begeleidingsmomenten naar de thuissituatie en vise versa. Daarnaast hebben ouders een klankbord dat bijdraagt aan een betere balans tussen draagkracht en draaglast en versterkt onze ondersteuning het eigen netwerk met als uiteindelijk streven dat ouders zelfstandig verder kunnen zonder gespecialiseerde hulp.

Impressie

Ouder aan het woord

Moeder van Julia (5 jaar)

”Wij zijn heel erg blij met Hoppiezorg! Onze dochter voelt zich er heel fijn en gaat enorm graag mee met de begeleiders. Het is echt een toporganisatie met mensen die weten wat ze doen en een enorm groot hart hebben voor wat ze doen. We zijn ze enorm dankbaar voor alles wat ze voor ons en onze dochter doen.”

Veel gestelde vragen

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Praktische thuisondersteuning dient altijd in combinatie met een andere dienst te worden afgenomen.

Enkelvoudige vragen m.b.t. opvoeding. Hulpvragen met betrekking tot concrete uitdagingen (denk hierbij aan: structureel vastlopen van het avond- of ochtendritueel of het aanbieden van structuur).

Praktische thuisondersteuning vindt ten alle tijden plaat in de thuissituatie.

Past praktische thuisondersteuning bij jouw vraag?

Bekijk hier waarmee je opvoedondersteuning kunt combineren!

Praktische thuisondersteuning in combinatie met: